ZAPISY RUSZAJĄ 30 WRZEŚNIA!
Temat zajęć: Kuchnia Molekularna
Gdzie? JSW, A. Jana Pawła II 4, Jastrzębie-Zdrój
Kiedy? 4 października
Dla kogo? Dzieci w wieku 7-12 lat. Zastrzegamy, że pierwszeństwo mają dzieci, które nie brały jeszcze udziału w warsztatach
Jak zgłosić? Mailowo na adres [email protected]. W mailu prosimy podać imię i nazwisko dziecka, jego wiek i telefon kontaktowy.
Do kiedy zapisy? Do 2 października do godz. 14:00.
Informacja o zakwalifikowaniu dziecka na warsztaty zostanie przekazana rodzicom/opiekunom telefonicznie.
Opis zajęć: Jak połączyć naukę z warsztatami kulinarnymi? Pomocą w tym niełatwym zadaniu służy kuchnia molekularna! Te warsztaty to połączenie natury z nauką, podczas których dzieci poznają ciekawe właściwości suchego lodu, agaru, alginianu i innych tajemnych składników. Podczas warsztatów z niezwykłych substancji stworzymy wspólnie pyszne i zdrowe przekąski, takie jak owocowy kawior, niebieski makaron czy najszybsze lody świata!
Kuchnia molekularna to wbrew pozorom nie jest „sama chemia”, lecz w 100% naturalne składniki, które łączone w nietypowy sposób dają zaskakujące efekty!